Avancerad nivå, socialt arbete
Här hittar du svar på vanliga frågor om våra utbildningar i socialt arbete på avancerad nivå.
Frågor om utbildningar
Institutionen för socialvetenskap har följande utbildningar på avancerad nivå:
- Magisterprogram i socialt arbete med fördjupningsområdet våld i nära relationer
Våra utbildningar i socialt arbete på avancerad nivå har endast antagning till vårterminen.
Frågor om antagning
Hur söker jag in till era program på avancerad nivå?
För våra program på avancerad nivå har vi central antagning. Du ansöker via Antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Observera att vi endast har antagning till vårterminen. Ansökningsperioden öppnar i september.
VIlken behörighet krävs till era utbildningar på avancerad nivå?
För våra program krävs både grundläggande behörighet och särskild behörighet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För mer information se under respektive program på hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
För antagning till magisterprogrammet i socialt arbete med fördjupningsområdet våld i nära relationer krävs en socionomexamen eller kandidatexamen från högskola (180 hp) varav minst 90 hp i socialt arbete eller motsvarande.
För att bli antagen till Masterprogram i socialt arbete med fördjupningsområdet det civila samhället krävs en socionomexamen eller kandidatexamen från högskola (180 hp) varav minst 90 hp i socialt arbete eller motsvarande.
När får jag information om att jag har kommit in på den sökta utbildningen?
Har du sökt till ett av våra program på avancerad nivå får du antagningsbeskedet via Antagning.se (Universitets- och högskolerådet, UHR). Det är viktigt att du inte glömmer att tacka ja eller nej om du blivit antagen eller står som reserv.
Jag har kommit in på utbildningen. Vad händer nu?
Jag har kommit in på utbildningen. Hur får jag information om programstart och kursstart?
Alla antagna får ett mejl med information om kurs- eller programstart. När du tackat ja till din utbildning får du ett mejl med inloggningsuppgifter till våra system. Där hittar du information såsom studieguide, schema/kurstider och kursplan med litteraturlista.
Här hittar du mer information om terminsstart.
Var hittar jag kursplaner och litteraturlistor?
Här hittar du information om var du hittar dina kursplaner och litteraturlistor, terminsstart.
Hur gör jag om jag vill tillgodoräkna tidigare tagna poäng?
Om du tidigare läst kurser eller del av kurser med godkänt resultat som motsvarar något inom dina nuvarande studier, kan du ansöka om tillgodoräknande av de tidigare studierna. Även annan utbildning samt yrkesverksamhet kan vara aktuella kunskaper som kan tillgodoräknas.
För att ansöka om tillgodoräknande måste du vara antagen till utbildning vid Marie Cederschiöld högskola.
Studieuppehåll och studieavbrott, vad innebär det?
Som student kan du ansöka om studieuppehåll om du skulle behöva ta en termin eller två ledigt från studierna. Ansökan kan du få av studiehandläggarna eller hittar på studentwebben. Studieavbrott innebär att du avsäger dig din plats på utbildningen och inte kan återkomma.
Länk till information om ansökan Öppnas i nytt fönster.
Obs! Har du precis blivit antagen till vårt program och vill du skjuta upp kursstarten ska du inte ansöka om studieavbrott. Istället ska du ansöka om anstånd, se nedan.
Jag har blivit antagen men kan inte börja studera nu. Kan jag skjuta upp studiestarten?
Anstånd med studiestart, vad betyder det?
Om du har blivit antagen på en utbildning men inte kan ta platsen i anspråk den termin som utbildningen startar har du möjlighet att få anstånd med studiestarten, det vill säga att man skjuter upp studiestarten.
Om du vill ansöka om anstånd ska du inte registrera dig på din utbildning! En ansökan om anstånd kan inte beviljas om studierna har påbörjats och du är registrerad i Ladok på kurs eller program. Är du registrerad på utbildningen ska du ansöka om studieuppehåll, se ovan.
Jag har en funktionsnedsättning, hur kan jag få pedagogiskt stöd i mina studier?
Högskolan erbjuder alla studenter att studera på lika villkor i en tillgänglig studiemiljö. Läs mer på sidan Studera med funktionsnedsättning. Öppnas i nytt fönster.
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 30 maj 2024