Ersta Sköndal högskolas logotype
Marie Cederschiöld högskolas logotype

Studentwebben

Sök på Google

MENY

Grönt ljus för högskolans systematiska kvalitetssäkringsarbete

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) granskar det interna kvalitetssäkringsarbetet vid alla svenska lärosäten under perioden 2017—2022. Nu har UKÄ fattat beslut om att ge Marie Cederschiöld högskola, det samlade omdömet godkänt kvalitetssäkringsarbete.

– Det känns skönt att den omfattande process som startade redan under 2018 nu är i hamn. Det är glädjande att se hur frågan om kvalitet i våra utbildningar engagerat, aktiverat och mobiliserat hela högskolan. Stort tack till alla som på olika sätt bidragit till processen, säger Roger Klinth, rektor vid Marie Cederschiöld högskola.

UKÄ utvärderade Marie Cederschiöld högskolas kvalitetsarbete under 2018 och 2019, vilket resulterade i omdömet ”Godkänt med förbehåll”. Under två år har högskolan fortsatt utvecklingsarbetet av det systematiska kvalitetssäkringsarbetet med utgångspunkt i bedömargruppens yttrande. I höstas lämnade högskolan in en åtgärdsredovisning till UKÄ som svarar upp mot de brister som framkom i den tidigare granskningen. Högskolan uppfyller nu kriterierna inom samtliga bedömningsområden, vilka innefattar: styrning och organisation; förutsättningar; utformning, genomförande och resultat; jämställdhet; student- och doktorandperspektiv samt arbetsliv och samverkan.

Mer information om utvärderingen

Senast uppdaterad: .

vÅRA CAMPUS

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal

kontakt

Kontakt med lärarna
Studenter når lärarna bäst via lärplattformen Itslearning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt med studiehandläggarna
utbildningsstod@mchs.se

Kontakt med biblioteket
biblioteket@mchs.se

Kontakt med uppdragsutbildningen
uppdrag@mchs.se

Copyright © 2022 Marie Cederschiöld högskola. Alla rättigheter reserverade