Nytt ramverk för systematiskt kvalitetsarbete och återrapportering till UKÄ

Rektor har beslutat om nytt Ramverk för systematiskt kvalitetsarbete vid högskolan.

I Ramverket beskrivs högskolans syn på kvalitet och systematiskt kvalitetsarbete, styrning och organisation av kvalitetsarbetet samt de processer för genomförande, uppföljning och åtgärder som ingår i det systematiska kvalitetsarbetet. Ramverket är en del av högskolans verksamhetsstyrning och utgör högskolans kvalitetssäkringspolicy. Ramverket ersätter tidigare dokument Program för systematiskt kvalitetsarbete.

Läs mer om högskolans systematiska kvalitetsarbete och ramverk här: Kvalitet - Marie Cederschiöld högskola (mchs.se) Länk till annan webbplats.

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) beslutade den 28 oktober 2019 att ge högskolan det samlade omdömet godkänt kvalitetssäkringsarbete med förbehåll. Enligt UKÄ:s beslut skulle högskolan senast två år efter beslutet inkomma med en redogörelse för de åtgärder som vidtagits avseende bedömningsområdet Styrning och organisation vilket bedömdes som inte tillfredsställande. Den 28 oktober lämnade högskolan in åtgärdsredovisning av de kvalitetsförbättrande åtgärder som vidtagits.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 mars 2022