Vaccinationserbjudande mot covid-19 till studenter på VFU

[Uppdaterat 2021-05-05] Det är nu dags för dos 2 för dig som tidigare fått erbjudande om vaccin. Du som tidigare fått mejl om erbjudande kommer nu få en påminnelse om dos 2.

[Uppdaterat 2021-01-28] Studerande på VFU i patientnära vård kommer att inkluderas i Region Stockholms planering av personalvaccinationer mot covid-19.

Nu omfattar erbjudandet alla studenter som under våren ska ut på VFU i kommunal vård och omsorg (särskilda boende för äldre, hemtjänst, LSS-boende). De studenter som är aktuella för vaccinationserbjudande kommer att få ett mejl med erbjudandet.

Mer information publiceras löpande.


Frågor och svar

Hur vet jag om jag är aktuell för att få vaccinationserbjudande?
Alla som är aktuella för att få erbjudande kommer få ett mejl efter den turordning som Region Stockholm beslutat.

Jag är i en riskgrupp och vill därför vaccinera mig nu. Kan jag få gå före i kön?
Nej, turordningen är beslutad av Region Stockholm och inget som högskolan kan ändra på. Du kan läsa mer om Folkhälsomyndighetens plan för vaccination på deras hemsida: Målgrupper och genomförande | Vårdgivarguiden (vardgivarguiden.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kan jag ge mitt vaccinationserbjudande till någon annan?
Nej, erbjudandet är personligt.

Är det obligatoriskt att vaccinera sig?
Nej, det är ett erbjudande om vacinering mot covid-19.

Varför får inte alla studenter som ska ut på VFU erbjudande om vaccination?
Just nu är tillgången på vaccin begränsad och det är Region Stockholm som bestämmer turordningen. Läs mer om genomförandet här (länken öppnas i nytt fönster): Målgrupper och genomförande | Vårdgivarguiden (vardgivarguiden.se) Länk till annan webbplats.

Finns det biverkningar med vaccinationen?
Här kan du läsa mer om frågor och svar gällande vaccinationen som erbjuds (länken öppnas i nytt fönster): Vaccination av medarbetare | Vårdgivarguiden (vardgivarguiden.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var kan man vaccinera sig?
För dig som är aktuell för vaccination kommer all information stå i det mejl som skickas ut.

Jag har redan haft corona, behöver jag ändå vaccinera mig?
Enligt Region Stockholm behöver även de som haft covid-19 vaccineras eftersom man inte vet hur länge immuniteten varar. Källa: Vaccination av medarbetare | Vårdgivarguiden (vardgivarguiden.se) (länken öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jag tror att jag är aktuell för vaccination, men har inte fått något mejl. Vad gör jag?
Kontakta din VFU-samordnare.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 maj 2021