Ersta Sköndal högskolas logotype
Marie Cederschiöld högskolas logotype

Studentwebben

Sök på Google

MENY

Specialistsjuksköterskeprogram

Här hittar du svar på frågor gällande specialistsjuksköterskeprogrammet i psykiatrisk vård och specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning distriktssköterska.

Vilka utbildningar har ni på avancerad nivå?

Institutionen för vårdvetenskap har på avancerad nivå:

  • Masterprogram i vårdvetenskap – palliativ vård, ingen antagning till höstterminen 2023
  • Specialistsjuksköterskeprogram inriktning palliativ vård samordnat med Sophiahemmet Högskola
  • Specialistsjuksköterskeprogram i psykiatrisk vård
  • Specialistsjuksköterskeprogram inriktning distriktssköterska
  • Specialistsjuksköterskeprogram: vård och lärande vid långvarig ohälsa och sjukdom, ingen antagning till höstterminen 2023
  • Fristående kurser
    För mer information om programmen se här på hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vilka fristående kurser har ni? Var hittar jag information om dem? När går de?

Vi har olika fristående kurser beroende på termin. Information om vilka fristående kurser vi har för respektive termin finns här på hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på www.antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vilken behörighet krävs till era utbildningar på avancerad nivå?

För våra program och kurser krävs grundläggande behörighet samt särskild behörighet. För mer information se under respektive program och kurs här på hemsidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur gör jag för att söka?

För våra program på avancerad nivå har vi central antagning och du söker via antagningsenheten (UHR, Universitets- och högskolerådet) på www.antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För våra fristående kurser på avancerad nivå har vi lokal antagning och du söker enklast via vår hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ansökningsblanketten finner du under Fristående kurser i vårdvetenskap. Det är viktigt att du skickar in alla de handlingar som krävs för behörighet, ofullständig ansökan behandlas ej. Ansökningshandlingarna skickar du in till institutionens studiehandläggare.

När får jag information om jag har kommit in på den sökta utbildningen/kursen?

Har du sökt till ett av våra specialistsjuksköterskeprogram får du antagningsbeskedet via antagningsenheten (UHR, Universitets- och högskolerådet). Det är viktigt att du inte glömmer att tacka ja/nej om du blivit antagen eller står som reserv. Observera att vi endast har antagning till höstterminen.

Har du sökt till någon av våra fristående kurser på avancerad nivå får du ett mejl med antagningsbeskedet. Detta får du i god tid innan kursstart. Det är viktigt att du tackar ja/nej om du blivit antagen.

Jag har kommit in på utbildningen. Hur får jag information om programstart och kursstart?

När du tackat ja till din utbildning får du ett mejl med information om registrering, upprop, schema, kursplan och litteratur och inloggningningsuppgifter till våra system.

Vad händer om jag inte kan komma på registrering och terminsupprop?

Om du får förhinder att komma på registrering eller upprop är det viktigt att du hör av dig till studiehandläggarna på utbildningsstod@mchs.se i god tid innan, annars kan du förlora din plats.

Frågor om reservantagning

Hur gör jag som har en reservplats?

Glöm inte att tacka ja till reservplatsen efter första antagningsbeskedet. Visar det sig att vi behöver ta in fler reserver kommer besked att ges via antagning.se. Det är viktigt att du har lämnat korrekt telefonnummer och e-postadress i ansökan så att vi lätt kan nå dig, om det skulle behövas. Reservantagningen pågår ca en vecka in i terminen. Senare än så kallar vi inte in några fler.

Vilken information får jag som reserv?

Som reserv får du inte ett mejl från högskolan förrän du har blivit antagen, d.v.s. att besked har kommit från antagning.se.

Jag är reserv och har blivit antagen, vad händer nu?

Har du blivit kontaktad av en studiehandläggare och blivit erbjuden en plats på programmet ska du tacka ja eller nej så snart du kan. Har du tackat ja kommer du att få ett mejl med information om terminsstart, registrering, schema, kursplan och litteratur och inloggningsuppgifter till våra system.

Hur gör jag om jag vill tillgodoräkna tidigare tagna poäng?

Om du tidigare läst kurser eller del av kurser med godkänt resultat som motsvarar något inom dina nuvarande studier, kan du ansöka om tillgodoräknande av de tidigare studierna. Även annan utbildning samt yrkesverksamhet kan vara aktuella kunskaper som kan tillgodoräknas.

För att ansöka om tillgodoräknande måste du vara antagen till utbildning vid Marie Cederschiöld högskola.

För mer information om hur du ansöker, hittar du här.

Studieuppehåll och studieavbrott, vad innebär det?

Som student kan du ansöka om studieuppehåll om du skulle behöva ta en termin eller två ledigt från studierna. Ansökan kan du få av studiehandläggarna eller hitta på studentwebben. Studieavbrott innebär att du avsäger dig din plats på utbildningen och inte kan återkomma.

Länk till blankett om ansökan Öppnas i nytt fönster.

Hur mycket verksamhetsintegrerat lärande/verksamhetsförslagd utbildning är det och var är den förlagd?

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning distriktssköterska: Kurserna verksamhetsförlagd utbildning sker i verksamheter inom Region Stockholm och går på helfart under 5 veckor (32 timmar/vecka). För mer information om kurserna i programmet se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Specialistsjuksköterskeprogrammet i psykiatrisk vård: Kursen verksamhetsintegrerat lärande 7,5hp sker i verksamheter inom Region Stockholm och går på helfart under 5 veckor. För mer information om kurserna i programmet se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Jag har en funktionsnedsättning, kan jag få hjälp med mina studier?

Högskolan erbjuder alla studenter att studera på lika villkor i en tillgänglig studiemiljö. Läs mer här.

Senast uppdaterad: .

vÅRA CAMPUS

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal

kontakt

Kontakt med lärarna
Studenter når lärarna bäst via lärplattformen Itslearning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt med studiehandläggarna
utbildningsstod@mchs.se

Kontakt med biblioteket
biblioteket@mchs.se

Kontakt med uppdragsutbildningen
uppdrag@mchs.se

Copyright © 2022 Marie Cederschiöld högskola. Alla rättigheter reserverade