Du ska alltid kunna uppvisa giltig och godkänd legitimation i samband med examinationer, även vid digital examination på distans med Dugga. Godkända legitimationer är pass, svenska körkort och identitetskort. Om giltig legitimation inte kan uppvisas vid examinationstillfället får du inte genomföra salsexaminationen.
Från och med höstterminen 2022 gäller följande rutiner och regler för samtliga salsexaminationer i Dugga:
Obs! Tänk på att du kan dina inloggningsuppgifter (7tecken@mchs.se eller 7tecken@esh.se) utantill eller att du har dem nedskrivna.
Om du inte är på plats i tid, om du inte är uppkopplad mot eduroam eller om du inte kan logga in i Dugga kommer du inte tillåtas att skriva examinationen.
Examinationen ska vara rättad inom 15 arbetsdagar, om inte särskilda skäl finns.
När din lärare eller examinator har rättat din examination registreras ditt resultat i Ladok Länk till annan webbplats..
Vad gör jag om jag fått underkänt betyg på en examination?
Ett beslut om betyg kan inte överklagas. Däremot har du som student rätt att begära en motivering av ett underkänt betyg. Kontakta examinator för kursen om du har frågor kring bedömning och betygssättning.
Om du har fått underkänt på en examination har du alltid rätt att göra om examinationen vid ett annat tillfälle (s.k. omexamination). Av kursplanen framgår om antalet examinationstillfällen är begränsade till minst fem tillfällen (ett ordinarie och fyra omexaminationer).
Om du har blivit underkänd på en examination av en och samma examinator, har du möjlighet att ansöka om att få en ny examinator inför en ny examination om inget särskild talar emot det. Kontakta prefekt eller studierektor/programansvarig vid institutionen om du vill ha en ny examinator.
Institutionen för vårdvetenskap
Du har rätt till en ordinarie examination och fyra omexaminationer. Det erbjuds normalt två omexaminationer per termin. För läkemedelsexaminationer erbjuds fyra omexaminationer per termin.
Institutionen för socialvetenskap
Du har rätt till en ordinarie examination och fyra omexaminationer. Det erbjuds två omexaminationer i nära anslutning efter ordinarie tentamen, men beroende på när en kurs ges på terminen kan detta variera. Detta framgår i kursplanen för respektive kurs, se kursplan.
Mer utförlig information om examinationstillfällen finns även i studieguiden till din kurs, se itslearning.
Särskilda behov vid examination
Har du särskilda behov vid examination? Läs mer här om hur du går tillväga för att få hjälp. Länk till annan webbplats.
Fusk och plagiat
Det är inte tillåtet att försöka att fuska eller vilseleda examinatorn vid en examination. Varje fall av misstänkt fusk och plagiat anmäls. Det kan leda till beslut om varning eller avstänging från utbildningen och få stor inverkan på dina studier. Läs mer om fusk och plagiat Länk till annan webbplats. vid examination och om disciplinära åtgärder
Länk till annan webbplats..
Senast uppdaterad: .
vÅRA CAMPUS
Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm
Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal
kontakt
Kontakt med lärarna
Studenter når lärarna bäst via lärplattformen Itslearning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Kontakt med studiehandläggarna
utbildningsstod@mchs.se
Kontakt med biblioteket
biblioteket@mchs.se
Kontakt med uppdragsutbildningen
uppdrag@mchs.se
Copyright © 2022 Marie Cederschiöld högskola. Alla rättigheter reserverade